Gezi ve Dağcılık
   
m
4 Resim Galerisi
3 Müzikler
5 Videolar
1 Yazılar
6 Gazeteler
2 İletişim

Şenlikler:

Liglig: Palovit ve Apivanag arasında, Palovit’e yarım saat yürüme mesafesinde, çıkan puhar suyunun bulunduğu mesire yeridir. Burası yaylaya yakın mesafede ve düz bir alanda olduğundan yaylacıların en gözde piknik alanıdır.   
          1a        2a

 

Paglig: Trovit boğazına Palovit tarafından çıkışta boğaz öncesi olan büyük düzlükte (çok eski bir yerleşimin olduğu rivayet edilen), yaylacıların tarifi ile, Hemşin yaylalarının en güzel puhar suyunun oldugu yerdir. Palovit’ten yürüme mesafesi 30-45 dakika arasıdır.

Egisu: Palovit yaylasının batı yakasındaki dağ sırası aşıldıgında ortaya çıkan ilk vadinin içinde Amlakit tarafında kalan ufak bir akıntıdır. Egi ismini, eğri olarak, yüksekten bakıldığında suyun zigzag çizerek akmasından almıştır. Palovit’ten yürüme mesafesi bir buçuk-iki saat civarıdır.
                         3a

 

Yeşilgöl: Palovit yaylasının batı yakasındaki dağ sırası aşıldıktan sonra ikinci vadinin içinde Amlakit’e doğru açılan vadi içerisinde kalan ufak gölcüklerdir. Yukarıdan bakıldığı zaman gölün yeşil rengi görülür. Palovit’den yürüme mesafesi iki-üç saat civarıdır. Daha önceleri düzenlenen şenliklerde toplu halde buraya pikniğe gelinirdi.

           4a  51

 
Derebaşı Gölü: Palovit deresinin maceralı akışına ilk başladığı yer burasıdır. Apivanag yaylasının güney doğusunda olup kratere benzer bir yapının içinde kalmaktadır.

 

Kıblekaya Gölleri: Apivanag yaylası ve tarihi taş köprü geçildikten sonra Palovit deresinin batı kısmından patika yoluyla güneye doğru tırmanılır. Akuyu izlenen patika yol daha sonraları kaybolsa da Kıblekaya tüm heybetiyle kendini gösterdiği için rahatlıkla takip edilebilir. Daha sonra kayanın altından geçilip hemen güneyindeki ufak akıntı takip edilip tırmanılırsa, Aşağı Kıblekaya gölüne ulaşılır. Sayısız güzellikleri olan bu gölün yanında hem piknik yapmaya hem de horon oynamaya uygun düz bir alan bulunmaktadır. Yukarıdan gelen akıntının kayalara her vuruşunda çıkardığı ses size eşlik eder. Yukarı tırmanılıp akıntı izlenmeye devam edilirse, yaklaşık yirmi dakika sonra Yukarı Kıblekaya gölüne ulaşılır. Yukardaki göl oldukça sessiz durmakla birlikte burada kayaların vahşi görüntüsüne, eriyen kar sularının nasıl göl ve su akıntısına dönüştüğüne tanık olabilirsiniz.

 

          6a  7q
                      
                        4e
                          Apivanag üstündeki tarihi Taş Köprü

Çiçekli Yayla: Palovit yaylasından araba ile çıkılıp Trovit ve Elevit üzerinden Çat köyüne inildikten ve köprü geçildikten sonra sola dönülür. Yaklaşık bir-iki saatlik araba yolculuğu sonrası Çiçekli yayla geçildikten sonra yaklaşık 250-300 metre ilerde çiçeklerin bol olduğu bir düzlüğe çıkar yol. Bu noktada piknik yapılabilir, fakat daha önemlisi bu düzlüğün bulunduğu noktadaki manzaradır. Yaklaşık olarak yedi-sekiz tane küçüklü büyüklü vadiye açılan düzlükte bulutların dağlarla muhteşem dansının her anı hafızanıza kazınır.

          67 df
 

 

 
pa